Jak se dostat do svého FB účtu, když nepřichází SMS pro 2FA ověření

Social Media, Marketing, Digitally Generated Image, Engagement

Máte zabezpečený Facebook přes 2FA ověření? Tak to je skvělé! Tedy aspoň do chvíle, kdy se nemůžete do svého účtu dostat, protože vám nepřichází SMS s ověřovacím kódem…

V březnu tohoto roku měl Facebook velký globální výpadek a od té doby se řada lidí nemůže dostat ke svému účtu, protože jim nechodí SMS s kódem pro dvoufaktorové ověřování a recovery kódy nefungují. A i když je to tedy už několik týdnů, tak situace stále není vyřešená. Různé tipy a hacky (včetně rad od oficiální META podpory) byly následující:

-vytvořte si fake účet s telefonním číslem, na které máte 2FA ověřování, tím se odstraní 2FA u vašeho primárního účtu (nějakou dobu fungovalo, nicméně velice rychle FB začal nově vznikající účty okamžitě blokovat a rada byla už k ničemu)

-“Pošleme Vám odkaz, který pošlete někomu jinému, kdo má přístup do požadovaného Business manageru. Ten Vaším jménem  vytvoří ticket s žádostí o nové recovery kódy.” (uživatelé si stěžují, že se jedná jen o obecnou podporu a recovery kódy stejně nepřichází)

A teď pozor, tip číslo 3: přepněte si účet do anglického profilu.

A světe div se, po této malé změně najednou SMS kódy pro 2FA ověření začaly přicházet. Samozřejmě je to funkční řešení jen ve chvíli, kdy jste přihlášení na FB na nějakém jiném zařízení (třeba mobilu). Ale na rozdíl od předchozích 2 bodů funguje.

Tak pokud se taky nemůžete dostat do svého FB, tak třeba vám tento tip pomůže 🙂 Pokud potřebujete pomoci spíše s obsahem nebo inzercí na FB, tak mi napište.